КОНЦЕПЦИЯ ТИХООКЕАНСКОГО СООБЩЕСТВА И ВНЕШНЯЯ ПОЛИТИКА ТОКИО (1945-1990): ИСТОРИЧЕСКИЙ АНАЛИЗ - Kalipanova, А. (International relations and international law Journal, 2016)
Бұл мақала жапондық негізде «Tынық мұхит қоғамдастық» концепциясының тарихи қалыптасуы мен даму мəселесіне арналған. Сонымен қатар 1945-1990 ж. кезеңінде концепцияның Токионың сыртқы саясатына ықпалы қарастырылған.