РАСПРОСТРАНЕНИЕ ДЕМОКРАТИИ В ПОЛИТИКЕ АДМИНИСТРАЦИИ Б. КЛИНТОНА (1993-2001) - Nursha, А. K. (International relations and international law Journal, 2016)
Берілген мақалада президент Билл Клинтон уақытын-дағы АҚШ-тың сыртқы саясатындағы демократияныңтаратуы идеясының эволюциясы қарастырылған. КСРО-ның ыдырауы либерал-демократиялық ұстанымдар менқұндылықтардың əлемде орнатылуына жəне көптегенелдердің демократиялық даму жолына түсуіне қолайлыжағдай туғызды. Сонымен қатар автор осы мақаладаАҚШ-тың сыртқы саясатындағы демократияны қолдаупрогресшіл үрдісі демократияны сылтау етіп басқаелдердің ішкі істеріне араласуымен қоса жүргізілгенінашып көрсетті.