ЧЕТВЕРТЫЙ КРЕСТОВЫЙ ПОХОД: НОВЫЕ ОЦЕНКИ В СОВРЕМЕННОЙ ИСТОРИОГРАФИИ - Ospanova, А. А. (International relations and international law Journal, 2016)
Бұл мақалада төртінші крест жорықтарындағы ШығысЕуропа рыцарлығы соғысының (1199-1204) тарихынажаңаша баға берілген. Аталған оқиғаның тарихнамасыдəстүрлі түрде үнсіздікте қалып, соның салдарындахристиан өркениетінің тағдыры белгісіздік болған.Соған байланысты мақалада шешілмеген мəселе ретінде төртінші крест жорықтарындағы шаруалар қозғалысының терең дағдарысы бейнеленіп, нəтижесінде орасанзор православ державасы көрсетілген.