Ортақ білім кеңістігін құру мәселелері: еуразиялық өлшемі - Baikushikova, G. S. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақала еуразиялық ортақ білім кеңістігін құру мәселесіне арналған. Интеграцияның аспектісі ретінде ортақ білім кеңістігін құру мәселесі біздің аймақ үшін де өзекті болып отыр. Әлемнің басқа аймақтарындағы ортақ білім кеңістігін құру және дамыту үдерісіне қарағанда, еуразиялық кеңістіктегі білім саласындағы интеграциялық үдерістердің өзіндік ерекшелігі бар. Тарихи бірыңғай білім кеңстігін дамыту әрқашан да еуразиялық кеңістік елдерінің ынтымақтастығының басты бағыттарының бірі болды. Көпжылдық тарихи тағдырлардың, дәстүрлердің ортақтығы және бірге өмір сүре алу тәжірибесі, экономикалық, мәдени және де адами байланыстар – жас тәуелсіз мемлекеттер үшін ортақ білім кеңістігін құру үшін жағымды тірек болады. Мақалада ортақ білім беру кеңістігін құрудағы проблемалар мен қиыншылықтар қарастырылады.