Экономикалық өсу теориясындағы бәсекелі екі концепция - Baygisiev М. К.; Оspanbayev Zh. А. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақалада экономикалық өсудің теориялық мәселелері бойынша екі концепция – кейнстік және неоклассикалық концепцияның теориялық пікірталас мәселелері қарастырылған. Барлық неоклассикалық модельдер еңбек пен капитал өсудің, механизм мен бәсекелестерді, нарық агенттерінің нарық конъюнктурасының кез келген өзгерістеріне лезде және дәл жауап беруін жетілдірудің, еркін баға қалыптастыру мен бір фактордың басқасын еркін алмастырудың және капиталдың бір саладан басқа салаға еркін құйылуының факторы ретінде қарастырылатын өндірістік функциядан келіп шығады. Өсудің посткейнстік моделінде келесі байламдар жасалады: инвестициялар жинақтарды анықтайды, жинақтар шығындарға қосылған құнды анықтайды, қосылған құнның мөлшері қалыпты бағаны анықтайды. Көріп отырғанымыздай өсудің басты факторы рөлі инвестицияларға тиесілі, оларды жүзеге асыру іргелі белгісіздік факторларымен байланысты, яғни күтулер жиі-жиі ақтала бермейді. Нарықтық жүйе тұрақсыздығының себебі осында.