Орталық Азия аймағында экологиялық қауіпсіздікті қамтамасыз етудің оңтайландыру жолдары - Байкушикова, Г. С. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақалада Орталық Азия аймағында экологиялық қауіпсіздікті қамтамасыз етудің оңтайландыру жолдары қарастырылады. Аймақта экологиялық қауіпсіздікті қамтамасыз ету үшін автор экологиялық қауіпсіздік аймақтық жүйесін құруды, бірыңғай экологиялық тұжырымдаманы қабылдауды, құқықтық-заңнамалық базаны дамыту, институттардың қызметін жетілдіруді, қоғамдық сананың экологизациялануын жүзеге асыруды ұсынады.