Ұлттық қауіпсіздікті қамтамасыз етудің қазіргі кезеңдегі мəселелері - Əліпбаев А. Р.; Қаптағаева, Е. (International relations and international law Journal, 2016)
Бұл мақалада Қазақстанның ұлттық қауіпсіздігін қамтамасыз ету мəселелері қарастырылады. Ұлттық қауіпсіздік – бұл елдің ұлттық мүддесін қорғауға жəне жүзеге асыруға бағытталған саясаты. Бұл саясат экономикалық, дипломатиялық, əскери сияқты əр-қилы түрге жəне құралға ие болуы мүмкін. Дейтұрғанмен де, барлық мемлекеттер ұлттық қауіпсіздік саясатын жүргізе отырып сыртқы мүдделерін қорғайды. Сол ретте Қазақстанның сыртқы қарым-қатынастарының бағыттары да қауіпсіздік мəселесімен тығыз байлынысты екендігі мақаланың негізі болып табылады.