МҮЛІКТІ ИЕЛЕНІП АЛУ МЕН ЫСЫРАП ЕТУ ҚЫЛМЫСЫНА ҚЫЛМЫСТЫҚ ЗАҢНАМАНЫ ҚОЛДАНУ ЖӘНЕ ОНЫ ЖЕТІЛДІРУ МӘСЕЛЕЛЕРІ - Атаханова, Г. М. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақалада мүлікті иеленіп алу мен ысырап ету қылмысына қылмыстық заңнаманы қолдану және оны жетілдіру мәселелері қозғалады.Қылмысты саралау бұл қылмыстық жауапкершіліктің пайда болуы мен жүзеге асуына құқықтық негіз болады. Қылмысты саралаудың астарында нақты әрекеттің қылмыс құрамымен сәйкес болуы қылмыстық заңнамамен қарастырылуы керек деп А.А. Герцензон түсінген. В.Н. Кудрявцева қылмысты саралаудың екі маңызды жағы бар дейді: 1) тұлғаның қылмыс жасау процесінің қалыптасу процесі; 2) осы әрекетті сот және прокуратура органындағы заңды бір құқықтық актіге (тергеушінің қаулысында немесе тергеу органдарында, айыптау парағында, сот үкімінде немесе ұйғарымында) тігу арқылы қылмыстық заңнамадағы қылмыс құрамына сәйкестендіру керек.