ҚАЗІРГІ ТАҢДАҒЫ ҚАЗАҚСТАН МЕН ЖАПОНИЯНЫҢ САЯСИ ҚАРЫМ-ҚАТЫНАСТАРЫ - Садықова, Р. О. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақала қазіргі таңдағы Қазақстан мен Жапонияның саяси қарым-қатынастарын зерттеуге арналған.Қазіргі таңда Қазақстан мен Жапония саяси диалогты арттыруға ерекше мән беріп отыр. Осы саяси байланыстарға негіз болып отырған екі тараптың бір-бірімен экономикалық ынтымақтастықты дамытуға деген мүдделестігі екендігі даусыз. Сол себепті Жапониямен экономикалық байланыстарды дамытуда саяси диалогтың келешекте қарқынды сипатқа ие болатындығы даусыз.