ҚАЗАҚСТАН СЫРТҚЫ САЯСАТЫНЫҢ ЖЕТІСТІГІ: ҚЫТАЙДЫҢ ҚАЗАҚСТАН ТУРАЛЫ САЯСИ КОНЦЕПЦИЯСЫНЫҢ ТАРИХИ ӨЗГЕРІСТЕРІ (ХХ - ХХІ ғ. басы) - Мұқаметхан, Н. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақалада Қытайдың Қазақстан Республикасы туралы саяси концепциясының тарихи өзгерістері туралы көптеген мәліметтер айтылады.Қытай мен Қазақстан іргелес көрші мемлекеттер. Көршілердің бір-біріне болған көзқарастарының, саяси концепцияларының өзгеріп отыруы – тарихи әлеуметтік тәжірибеге байланысты процеcс. Өйткені әлеуметтік тәжірибе (практика) әрқандай теориялар мен концепциялардың дұрыс-бұрыстығын экспертизациядан өткізуші фактор болып табылады.Көрші мемлекеттерде орын алған ірі саяси қоғамдық оқиғалар бір-біріне әсер етпей қоймайды. Мұндай әсерлері көрші екі елдің бір-біріне деген саяси көзқарастарына немесе экономикалық өміріне белгілі дәрежеде өзгеріс жасап отырады.