Тауар нарықтары конъюнктурасының экономикадағы жүйесін саралау - Tauassarova А. K. (International relations and international law Journal, 2016)
Бұл мақалада маркетингтегі нарық конъюнктурасының статистикалық бақылау жүйесін құру қажеттілігі мен оның тауар нарығының конъюнктуралық талдаудың негізгі мәселелері талқыланады. Қорытындысында ұсынылатын жүйенің нарықты конъюнктуралық талдауда алатын орны мен ролі анықталады. Макро және микроэкономика деңгейінде қарастырғанда тауар және қызметтер нарығының конъюнктурасының мәліметтер базасын мемлекет тарапынан реттеу және басқару ұсынылуда. Статистикалық мониторинг жүйесі (СМж) – нарықтарды талдауға бағытталып, нарықтарды салыстырмалы саралау барысында биліктің кез келген деңгейінде барабар және нақты баға бере отырып, басқарущылық шешімдерді оңтайлы қабылдауына ықпал жасайды.