БҰҰ Бас Ассамблеясы жұмысына қатысқан Қазақстан дипломаттарының тәжірибесі - Smagulova G. М.; Tuleuova B. Т. (International relations and international law Journal, 2016)
Бұл мақалада БҰҰ Бас Ассамблеясының сессия жұмыстарына әр жылдары қатысқан қазақ дипломаттарының тәжірибесі баяндалады. Қазақстанның өкілдері кеңестік делегацияның құрамында бола отырып, дипломатияға байланысты білімдері мен дағдыларын лайықты көрсете білді. Олардың қабілеті КСРО СІМ жетекшілерінің тарапынан бағаланды. Тәуелсіздік алғаннан кейінқазақ дипломаттары осы халықаралық ұйымдағы жұмыстарын БҰҰ жанындағы Қазақстанның тұрақты өкілдігі шеңберінде жүргізе бастады. Мақалада БҰҰ-ғы Қазақстанның алғашқы өкілдерінің еңбектері бөліп көрсетілді, алдын алу дипломатиясын іске асыру саласындағы мемлекеттің бастамалары сарапталды. Көпжақты дипломатиядағы Қазақстан Республикасының Тұңғыш Президентінің рөліне ерекше көңіл бөлінді.