Энергияның экологиялық құқықтық реттеуде алатын орны мен мәні - Teleuyev, G. B. (International relations and international law Journal, 2016)
Ұсынылып отырған мақалада автор энергияны экологиялық-құқықтық тұрғысынан қарастырады. Энергияның адамзат алдындағы стратегиялық қажеттілігін ескере отырып автор сонымен қоса энергияны құқықтық зерттеу керектігіне назар аударады. Қазіргі уақыттағы түсінік бойынша энергия материалдық зат болмағанын өзінде, адамзат қажеттіліктерін қанағаттандыру мүмкіндігіне ие игілік болып табылады. Қойылған мақсаттарға жету үшін автор нәтижесінде тұжырымдамалық қорытындылар жасалынатын нақты міндеттерді өз алдына қояды. Қорытындысында, экологиялық және энергетикалық заңнаманы интеграциялау мақсатында экологиялық-энергетиалық ресурс ұғымын интерпретациялауды ұсынады. Зерттеу жұмысының негізгі нәтижесі болып автордың энергия экологиялық құқықтық қатынастардың объектісі бола алады деген тоқтамға келуі.