РАСПРОСТРАНЕНИЕ ДЕМОКРАТИИ В ПОЛИТИКЕ АДМИНИСТРАЦИИ Б. КЛИНТОНА (1993-2001) - Nursha А. K. (International relations and international law Journal, 2016)
Берілген мақалада президент Билл Клинтон уақытын- дағы АҚШ-тың сыртқы саясатындағы демократияның таратуы идеясының эволюциясы қарастырылған. КСРО- ның ыдырауы либерал-демократиялық ұстанымдар мен құндылықтардың əлемде орнатылуына жəне көптеген елдердің демократиялық даму жолына түсуіне қолайлы жағдай туғызды. Сонымен қатар автор осы мақалада АҚШ-тың сыртқы саясатындағы демократияны қолдау прогресшіл үрдісі демократияны сылтау етіп басқа елдердің ішкі істеріне араласуымен қоса жүргізілгенін ашып көрсетті.