ПОЛИТИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ АЗЕРБАЙДЖАНО-БРИТАНСКИХ ОТНОШЕНИЙ - Adygezalov, Z. N. (International relations and international law Journal, 2016)
Əзірбайжан Республикасының сыртқы саясатында Ұлыбританиямен өзара байланысын нығайту мен дамыту үлкен мəнге ие. Ұлыбритания - Əзірбайжанның тəуел- сіздігін (31 желтоқсан 1991 жыл) алғашқы болып мойын- даған мемлекеттердің бірі. Екі ел арасындағы байланысты тек тəуелсіздік алған күнмен байланысты деп кесіп айтуға болмайды. Тарихи дереккөздер Əзірбайжен мен Ұлы- британия арасындағы байланыстарды сонау XVI ғасырмен байланыстырады. Бұл мақалада автор Əзірбайжан-Британ байланыстарының саяси қырларына тоқталады.