Жару арқылы жасалған терроризм актісіне қарау жүргізуге маманның қатысуы - Bainazarova, G. Zh. (International relations and international law Journal, 2016)
Мақалада жарылғыш заттар және жарылғыш құрылғыларды қолданумен жасалған террористік актілерге қарау жүргізудегі маман криминалистің әрекеттерінің ерекшеліктері қарастырылған. Оқиға болған жерге дер кезінде және сапалы қарау жүргізу, дәлелдеу затына қатысты барлық жағдайларды, маңызды мәліметтерді алуға мүмкіншілік береді. Террористік жарылыстың материалды және идеалды іздерін дер кезінде табу және зерттеу қолданылған жарылғыш құрылғы туралы және оның жеке сипаттамасы мен жару тәсілі туралы ақпарат алуға, қолданылған жарылғыш заттың түрін және оның тротилді эквивалентін, жару кезіндегі жарылғыш құрылғының орналасқан жерін, қылмыскердің кәсіби дағдысын анықтау мүміндік береді.