Жеке өмір және оған қолсұғылмаушылықты қылмыстық-құқықтық тұрғыдан қорғау - Shegebaeva А. R. (International relations and international law Journal, 2016)
Осы мақалада автор заңгер ғалымдардың пікірлерін қарастыра келе жеке өмір ұғымын жан-жақты ашуға талпыныс жасайды. Жеке өмірдің барлық аспектілерін анықтау – заң ғылымының алдында тұрған негізгі міндет болып табылады. Осыған байланысты автормен шетелдік тәжірибеге, кеңес уақытының нормативтік құқықтық актілеріне және қазіргі ұлттық заңнамаға салыстырмалы талдау жасай келе, құпия, жеке бас құпиясы, жеке құпия және отбасы құпиясы ұғымдарының арақатынасын жан-жақты қарастырады. Сонымен қатар қолданыстағы заңнаманы талдаудың негізінде жеке өмірге қолсұғылмаушылық құқығының қылмыстық-құқықтық тұрғыдан қорғалуын зерделеп, оны жетілдіру бойынша бірқатар ұсыныстар жасайды.