Шетел мемлекеттеріндегі ислам банктері қызметін құқықтық реттеу тәжірибесі - Baimagambetova Z М.; Murgazulova L. М. (International relations and international law Journal, 2016)
Бұл мақалада шетелдер үлгісі негізінде ислам банктері қызметін құқықтық реттеу мәселелері қарастырылған. Бұл тақырыпты зерттеудің өзектілігі ислам қаржы жүйесінің аса қарқынды өсуі, сонымен қатар Қазақстан үшін еуропалық елдердің стандарттарына сәйкес келетін шариат нормаларын бірегейлендіру бойынша АҚШ, Ұлы-британия, Франция сияқты елдердің тәжірибесін қолданудың экономикалық қажеттілігімен шартталған. Авторлар ислам банк жүйесінің негізгі даму кезеңдері ашылған, дәстүрлі банктерге қарағанда ислам банктерінің қызмет етуінің ерекшеліктері зерттелген. Құқықтық сипатта туындайтын мәселелер анықталды: ол мемлекеттер арасындағы біріңғай ережелер және стандарттардың жоқ болуы, ол банк операцияларын жүргізуді қиындатады, шариат қағидаларына қатысты құқықтық білімнің жетіспеушілігі. Мақаланың қорытынды бөлімде авторлар мұсылмандық және мұсылмандық емес (батыс) елдердің ислам банктері қызметін құқықтық реттеудің әдістері және жолдарына салыстырмалы талдау жасалды.